Hirdetés
. Hirdetés

IBM: stagnáló bevételek, csökkenő hardvereladások

|

Az IBM System Z mainframe csoportjának bevételei huszonöt százalékkal visszaestek; a decens profitnövekedést a szoftver- és rendszer-értékesítésnek köszönhette a gyártó.

Hirdetés

Az IBM kedden adta ki aktuális, a vállalat 2012-es üzleti évének első negyedére vonatkozó pénzügyi jelentését. A cég szoftver- és rendszerforgalmazással foglalkozó divíziói folyamatos bevételnövekedésről számoltak be; a hardvereladások azonban stagnáltak vagy erősen visszaestek. A cég bevételei a 2011-es év azonos időszakához képest csak elhanyagolható, alig 0,3 százalékos növekedést mutattak: összesen 24,7 milliárd dollárt tettek ki.

A nettó bevételek és a részvényenkénti nyereség már jobban alakult: előbbi hét százalékos növekedéssel 3,1 milliárd – utóbbi 13 százalékos erősödés mellett 2,61 dollárra ugrott.

Az IBM szoftvereladásokból származó bevétele éves összehasonlításban öt százalékkal 5,6 milliárd dollárra emelkedett. A WebSphere, Tivoli, Lotus és Rational termékeket forgalmazó middleware divízió is remekül teljesített: hét százalékkal 3,5 milliárd dollárra növelte a bevételeit.

A cég hardverdüzletágai már gyengébben muzsikáltak: a Systems and Technology divízió hét százalékos csökkenés mellett 3,7 milliárd dollárt termelt; a System Z mainframe-ek értékesítéséből befolyó bevétel 25 százalékkal visszaesett, a Power és System X rendszerek mutatói stagnáltak.

A szolgáltatói üzletág vegyes eredményeket produkált: a Global Technology Services szegmens két százalékos emelkedéssel tízmilliárd dollárra növelte a bevételeit, a Global Business Services szegmens hasonló arányú csökkenés mellett 4,6 milliárdot termelt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.