Hirdetés
. Hirdetés

Az orosz elektronikai hadviselési csapatok több mint 2 millió légi célpontot észleltek

|

Nyugati katonai szakértők Oroszország páratlan képességeit az elektronikai hadviselés terén az ukrán ellentámadás kudarcához hozzájáruló egyik kulcsfontosságú tényezőként említik.

Hirdetés

Az Orosz Fegyveres Erők elektronikai hadviselési részlegei több mint 2 millió légi objektumot azonosítottak és követtek nyomon csak tavaly. Ezek között 600 ezer külföldi repülő volt, köztük 2 ezer felderítő és több mint 20 stratégiai bombázó.

Az év folyamán a szolgálatban lévő csapatokat több mint 4 ezer alkalommal helyezték a legmagasabb harckészültségbe.

A védelmi minisztérium hangsúlyozta, hogy ez egyértelműen jelzi az elektronikai hadviselésre nehezedő nagyfokú nyomást. A minisztérium megjegyezte, hogy az orosz elektronikai hadviselési eszközök képesek a világűrben lévő bármilyen légi objektum felderítésére, a kis drónoktól a hiperszonikus rakétákig.

A minisztérium hangsúlyozta, hogy az orosz csapatok, amelyek az elektronikai hadviselésért felelősek, magasan képzett szakemberek, a legmagasabb rangú tisztektől az altisztekig és a közkatonákig. A minisztérium hozzátette, hogy egyesek közülük a szíriai katonai műveletek végrehajtása során csiszolták képességeiket.

Hirdetés

A minisztérium sajtószolgálata szerint az elektronikai hadviseléssel foglalkozó csapatok az általuk "különleges katonai műveletnek" nevezett háború során új harci tapasztalatokat szereztek, és a modern hadviselés folyamatosan változó természetének megfelelően új taktikai megközelítéseket is kidolgoznak.

Korábban a Szputnyik arról számolt be, hogy független amerikai katonai elemzők Oroszország elektronikai hadviselési képességeit felülmúlhatatlannak minősítették, míg a brit Royal United Services Institute szerint Oroszország EW-eszközei voltak az a kulcsfontosságú tényező, amely megpecsételte a nyári ukrán ellentámadási kísérlet sorsát.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.