Hirdetés
. Hirdetés

Újabb sikeres évet zárt a VT-SOFT

|

A VT-SOFT 2011-ben a rendkívül nehéz gazdasági helyzet ellenére is bővíteni tudta ügyfélkörét, és megőrizte meghatározó szerepét az integrált HR-szoftverek piacán. Az idei évben elsősorban a komplex, jó minőségű szolgáltatásokat nyújtó webes megoldások fejlesztésére koncentrálnak.

Hirdetés

Juliusz Zukowsky, a VT-SOFT ügyvezető igazgatója
Juliusz Zukowsky, a VT-SOFT ügyvezető igazgatója

A fejlett humán erőforrás (HR) menedzsment rendszerek egyik kiemelkedő hazai szállítója, a VT-SOFT március 9-én ismertette 2011-es üzleti eredményeit. A vállalat a kedvezőtlen gazdasági helyzet ellenére is bővíteni tudta ügyfélkörét: mintegy hatvan új szerződést kötöttek; partnereik között olyan nagyvállalatok szerepelnek, mint a BP, a Mercedes és a Suzuki.

A cég pénzügyi szempontból is sikeres évet zárt. Nagyobb projektjeik értéke közel 30 százalékos emelkedést mutatott; saját szoftveres megoldásaikból származó bevételük meghaladta az egymilliárd forintot; a szolgáltatások fenntartásából és működtetéséből befolyó bevételük a cég összesített eredményén belül 10 százalékkal nőtt. Az EBIDTA (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) értéke a kiemelkedően jó, 2010-es szinten maradt.

„Nagy ügyfeleinket megtartottuk, jelentős értékű tendereket nyertünk. Szélesítettük megrendelőink körét, januárban közülük 20 céggel írtunk alá szerződést a VT-Constellation bevezetésre - mondta a pénzügyi eredményekről tartott sajtóbeszélgetésen Juliusz Żukowski, a VT-SOFT ügyvezető igazgatója. - Mintegy ezer partnerünk a gazdaság összes szegmensét lefedi. Összegezve, az elmúlt év eredménye pozitív: mind az ügyfelek száma, mind az egy ügyfélre jutó költés értéke nőtt, és ez a jövőre nézve stabil helyzetet és növekedést vetít előre.”

Az ügyvezető hangsúlyozta, cége kiemelt fontosságúnak tartja a kutatás-fejlesztést: a jövőben mintegy 110 millió forintot fordítanak K+F-tevékenységük bővítésére. Mérnökeik nem csak az új termékek, de a korábban értékesített szoftverek (például az OPUS) folyamatos fejlesztésére és frissítésére is hangsúlyt fektetnek.

A VT-SOFT pozícióit tovább erősíti, hogy holland anyavállalata, a 24 országban jelen lévő UNIT4 Csoport is sikeres évet zárt: nettó profitja 11,1 százalékkal emelkedett tavaly; kutatás-fejlesztésbe 50 millió eurót fektettek.

Egyre fontosabbak a webes megoldások

Juliusz Żukowski a vállalat távlati terveiről szólva elmondta, elsősorban a fenntarthatóságra és a hosszú távú eredményekre fókuszálnak. „A VT-Constellation iránt érdeklődő ügyfeleink között a nagyvállalatok dominálnak, míg a kisebb cégek esetében felmerülő igényekre az OPUS standard és személyre szabott változatával kínálunk megoldást" – fejtegette, hozzátéve: mivel legfontosabb értéküknek a minőségi megoldásokat látják, továbbra sem kívánnak beszállni a szektort jellemző árversenybe.

Az ügyvezető hangsúlyozta, a cégcsoporton belül egyre fontosabbá válnak a továbbfejlesztett, felhasználóbarát megoldások, webes alkalmazások és a tanácsadás. Ezt mutatja az is, hogy a UNIT4 TETA online hozzáférési lehetőséggel bővíti ki a jól ismert Constellation szolgáltatást: a web alapú csomagot a Constellation megoldásaival együtt, integráltan érhetik majd el az ügyfelek. A terméket elsősorban közép- és nagyvállalatok számára dolgozták ki, hogy megkönnyítsék az alkalmazottak, ügyfelek, partnerek és a menedzsment közötti a kommunikációt és az együttműködést, a szervezeten belül az információk áramlását.

Sławomir Piwko, a UNIT4 TETA szoftverfejlesztésért felelős vezérigazgató-helyettese a legújabb fejlesztésekről szólva elmondta: „Az új webes megoldások alkalmazásának egyik legnagyobb előnye, hogy a rendszert a cég valamennyi munkatársa használhatja. Eddig az ERP csomag biztonsági okokból és licencek miatt csak a felhasználók egy részének engedett hozzáférést. A legújabb webtechnológiáknak köszönhetően a munkafolyamatok során a dokumentumok jóváhagyása, a munkaidő tervezése, az eljárások vagy felmerült problémák folyamatos figyelése már a böngészőből, online is lehetséges, anélkül, hogy a felhasználó gépén üzleti szoftvert kellene telepíteni vagy frissíteni.”

A VT-SOFT a következő hónapokban, a VT-Constellation fejlesztései során tervezi integrálni a megoldásba a webes technológiát: jövő évi céljuk a teljesen web-alapú megoldás bevezetése a hazai piacra.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.