Hirdetés
. Hirdetés

Talpra állhat a Sony PlayStation Network

|

A Sony azt tervezi, hogy hétvégére a korábban sorozatos hackertámadások miatt lekapcsolt Sony PlayStation Network valamennyi szolgáltatását helyreállítja. A rendszer a japán, dél-koreai és hongkongi oldalak kivételével ismét globálisan elérhető lesz majd.

Hirdetés

A Sony kedden jelentette be, hogy a hétvégén ismét elérhetővé teszi a Sony PlayStation Network globális rendszerét. A cég a PlayStation3-at (PS3), a PlayStation Portable-t (PSP), a Vaio laptopokat és más személyi számítógépeket használó ügyfeleket kiszolgáló Qriocity hálózat Music Unlimited nevű streaming szolgáltatását is újraindítja.

A japán, dél-koreai és hongkongi játékosoknak sajnos még várniuk kell a rendszer feltámadására, és egyelőre az is bizonytalan, mikor lesznek újra elérhetők a Qriocity további szolgáltatásai.

A Sony április 20-án választotta le az internetről a PlayStation Networköt és a Qriocity-t: egy nappal azután, hogy észlelték, internetes adattolvajok „igen kifinomult" támadást intéztek a szervereik ellen. Az akció során a kiberbűnözők a becslések szerint legalábbl 77 millió felhasználó adataihoz férhettek hozzá.

A PlayStation Network és a Qriocity amerikai és európai oldalai helyreállításának első fázisa május 15-én kezdődött, múlt szombaton már az ázsiai rendszerek rehabilitációján dolgoztak a szakemberek - olvasható a Sony közleményében.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.