Hirdetés
. Hirdetés

Nem maradnak hoppon a vásárlók

|

Az első eset, amikor örülhetünk, hogy egy új technológia késve ér el hozzánk: nem vagyunk vesztesei a HD DVD vereségének.

Hirdetés

Épp csak eloszlott a füst a HD formátum csataterén, de már több kereskedő igyekszik azon ügyfeleinek a kedvében járni, akik a vesztes oldalon ragadtak. Az Egyesült Államokban nem szokatlan a különböző kedvezmények és beszámítási ajánlatok intézménye, de a HD DVD esetében Nyugat-Európában és Japánban is felbukkantak az első ajánlatok. A részletek és a korlátozások változatosak, mint ahogy az is változó, hogy kedvezményt vagy visszatérítést ajánlanak a cégek. Az mindegyikben közös, hogy olyan vásárlókat céloznak, akik mostanában vásároltak HD DVD lejátszót, és arra próbálják őket rávenni, hogy nyergeljenek át Blu-rayre.

Az Amazon most indította el kedvezményprogramját. Mindazon ügyfelei, akik HD DVD lejátszót vásároltak tőlük idén február 23-előtt, 50 dollárnyi kreditet kapnak, melyet értelemszerűen az Amazonnál költhetnek el. Az ajánlatnak nem találni nyomát a weboldalon, de a cég e-mailt küldött róla minden ügyfelének, aki megfelel a fenti feltételnek.

A Wal-Mart szintén elindította saját programját (szintén nem reklámozza a weboldalán), de minden ügyfelük, aki HD DVD lejátszót vásárolt 2007 november elseje előtt a teljes vételár visszatérítésére jogosult. Az eredeti csomagolás megléte nem feltétel, de a számláé természetesen igen. Ez az ajánlat április 30-ig marad érvényben.

A Best Buy ajánlata talán a legérdekesebb. Azok a Best Buy ügyfelek, akik bizonyos HD DVD lejátszókból vásároltak 2008. február 22-ig, az Egyesült Államok középső területein érvényes zónaidő szerint 23 óra 59 perc előtt, egy 50 dolláros ajándékkártyára jogosultak. Az ajánlatban résztvevő modellek a Toshiba HD-A1, A2, A20, XA2, A3, A30, és A35 modelljei, de az Xbox 360 külső HD DVD meghajtója is. Amitől ez az ajánlat a legérdekesebb, hogy a Best Buy nem kéri vissza a lejátszót.

Mielőtt azonban tényleg meghatódnánk ettől a gesztustól, gondoljunk arra, hogy így a nagy valószínűséggel értékesíthetetlen, veszélyes elektronikus hulladéknak minősülő lejátszók kezelésének gondja nem rájuk marad, így ennek költsége sem őket terheli. Ugyanakkor a cég azoknak a vásárlóknak is kínál valamit, akik nem náluk vették meg HD DVD lejátszójukat. A legtöbb modellért adnak valamilyen visszatérítést a cég "küldd vissza nekünk, küldünk cserébe nálunk elkölthető ajándékkártyát" oldalán. Persze őrült nagy pénzekre ne számítson senki. Egy Toshiba A35 lejátszórét, ami 499 dollárba került 2007 szeptemberében, mindössze 72 dollárt kínálnak - még akkor is, ha az kitűnő állapotban van. Persze ez is több a semminél.

hddvdinside.jpg
Asztali HD DVD lejátszó darabokban. Ipari hulladék, vagy minőséget javító DVD játszónak még jó?

A Circuit City üzletlánc sem hirdeti, de aki az elmúlt 90 napban vásárolt náluk HD DVD lejátszót, az visszaviheti, és árát beszámolják egy Blu-ray lejátszóba, vagy más a boltban elkölthető kreditet kaphat érte.

Japánban az Edion nevű üzletlánc teljes áron számol be hét, különböző típusú HD DVD lejátszót, ha azt március végéig visszaviszi hozzájuk az ügyfél, és Blu-ray lejátszót vásárol. Németországban a Saturn is indított HD DVD beszámítási programot, de az januárban véget ért.

Ironikus, de vannak akik pont most vásárolnak fillérekért HD DVD lejátszót - például egy vadonatúj HD DVD külső meghajtó az Xbox 360-hoz, egy ajándék filmmel 10-50 dollár közötti áron vásárolható meg az eBayen. A vásárlásnak az ad értelmet, hogy a HD DVD lejátszók kitűnően alkalmasak arra, hogy "felskálázzák" a segítségükkel a hagyományos DVD filmeket a HD-felbontású kijelzőkhöz.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.