Hirdetés
. Hirdetés

Képek az NVIDIA G80-ról

|

A novemberben érkező grafikus processzorral kapcsolatos találgatások közepette egy kínai forrás fényképeket is közölt az új csúcsmodellről.

Hirdetés

Az NVIDIA új G80-as grafikus processzorának megjelenését eredetileg szeptemberre ígérték, ebből később október, majd november lett, és jelenleg sokan a legutolsó időpontban sem bíznak. Késésben van egyébként a nagy rivális ATI R600-as GPU-ja is, melynek működőképes gyártmánya szintén elkészült már. A pletykák és találgatások természetesen a sorozatos csúszásokkal együtt (vagy éppen azok hatására) tovább folytatódnak, a G80-assal kapcsolatban már szinte a legapróbb részletek is közszájon forognak.

A GPU-val szerelt kártyák legfontosabb tulajdonságai között említik az egyesített Shader architektúrát, a GDDR4 memóriák támogatását, a 700 millió beépített tranzisztort (a G71-ben 278 millió tranzisztor található), vagy éppen a FP16 HDR (High Dynamic Range Lightning) és az MSAA támogatást. A G80-assal kapcsolatos legújabb információ maga a külső: az Interneten megjelentek ugyanis a kártyáról készült első felvételek, melyekből mindenki kedvére levonhatja a maga következtetéseit.

A kínai message boardon megjelenő anyag sokmindent elárul az NVIDIA G80-as GPU-járól. A beszámoló szerint a 28 centiméteres eszköz jóval nagyobb lesz, mint például a 22,9 centis GeForce 7900 GTX, és a képeken nem egy, de rögtön két PCI Express tápcsatlakozó is feltűnik. A lapra egy meglehetősen nagy hűtőt szereltek, mely ránézésre több fémet, nagyobb műanyagborítást és kisebb ventilátort tartalmaz, mint a GeForce 7900 GTX hűtési rendszere. Az egyik felvételen a hasonló hűtőborda és ventilátor mellett néhány kiálló cső is feltűnik, melyek valószínűleg a vízhűtéses rendszerhez való kapcsolódást szolgálják.

A képek alapján természetesen nem lehet pontos paramétereket megállapítani, de annyi bizonyos, hogy az impozáns hűtőrendszer ugyancsak kiemelkedő teljesítményre utal. Ezt támasztja alá a szörnyeteget tápláló két darab hattűs PCIe tápcsatlakozó is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.