Hirdetés
. Hirdetés

DisplayPort adapteres LCD

|

A Samsung DisplayPortra épülő LCD panelt fejlesztett ki. A technológia várhatóan a DVI, az LVDS és a VGA portokat fogja leváltani.

Hirdetés

A Samsung új, 30 colos LCD paneljén a DisplayPort adapter maximálisan 10,8 Gbps-os adatátviteli sebességet biztosít a grafikus adatok számára. Ez színtorzulás nélkül teszi lehetővé a 2560x1600-as felbontást. Az átviteli sebesség több mint duplája a manapság használatban lévő interfészeknek, így az LCD panelnek csak egy DisplayPort adapterre van szüksége a ma használt két DVI csatoló helyett.

A Samsung a Gensesis Microchippel közös vállalkozásban fejlesztette ki a panelt, ami egy szintén új, négy csatornás, csatornánkénti 2,7 Gbps sebességű interfész chipre épül. Az új vezérlő 2560x1600 pixelt képes egységnyi idő alatt feldolgozni 10 bites színmélységben vagy 1,07 milliárd színben. Ehhez hagyományos esetben három DVI vagy négy LVDS interfész chipre lenne szükség.

"Örülünk, hogy mi mutathattuk be a világ első LCD paneljét DisplayPort interfésszel" - mondta Brian Berkeley, a Samsung LCD üzletág alelnöke, aki a cég DisplayPort fejlesztési részlegét is vezeti. "Sok érdeklődés érkezett rendszerintegrátoroktól a DisplayPort alapú LCD panelek iránt, amely kihívásra kutatási-fejlesztési részlegünk a lehető leghamarabban reagált, és megalkotta az első DisplayPort panelt." - tette hozzá. A Samsung az egyetlen LCD gyártó vállalat a világon, amely a kezdetektől, 2004-től fogva részt vett a DisplayPort szabványt kidolgozó testületben.

A 30 colos LCD ezen felül a vállalat Super Patterned Vertical Alignment (S-PVA) folyadékkristályos technológiájával is rendelkezik, ami elvileg180°-os betekintési szöget tesz lehetővé, és 300 nit fényerőt biztosít. A 30 inches panelek tömeggyártását a Samsung 2008 második negyedévére tervezi.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.