Hirdetés
. Hirdetés

Befellegzett a netbookoknak

|

Lassan zsugorodik az asztali PC-piac, míg a netbookok iránti kereslet drasztikusan visszaesett. A táblák jönnek felfelé.

Hirdetés

Az International Data Corporation (IDC) adatai szerint Magyarországon is folyamatosan csökken a kereslet a PC-k iránt, miközben a táblagépek szegmense dinamikus bővülést tud produkálni. A múlt év utolsó negyedévében ugyanis a PC gyártók összesen 160 ezer gépet szállítottak Magyarországra, amelyen belül az asztali PC-k részaránya mindössze 33 ezer darab volt. Ez körülbelül 20 százalékos piaci részaránynak felel meg, amely egy év alatt 4 százalékkal csökkent.

 



Szécsi Gábor, az IDC Hungary elemzője szerint figyelembe kell venni azt is, hogy az asztali gépeket eleve hosszabb életciklus jellemzi, amely negatív irányba is befolyásolhatja az eladásokat. A termékkategória eltűnésével pedig végként nem érdemes számolni, mivel azok egyszerű karbantartásuk, hosszú élettartamuk, valamint helyhez kötöttségük miatt előnyt élveznek a vállalati felhasználók körében.

A netbookokra azonban sötét jövő vár, mivel a termékkategória iránti kereslet az elmúlt évben drasztikusan visszaesett. Az elemző szerint sokan második gépként tekintettek rájuk, ám a kellő teljesítmény és kapacitás hiánya miatt utóbb sok vásárlónál csalódást okoztak. Voltak akik felismerték az eszközök felhasználási módját, ám a képességeket már az okostelefonok és táblagépek is kínálják. Azaz a mobilitást és a webes szolgáltatások elérését. Így idővel vélhetően a netbookok szerepét nálunk is átvehetik a táblák és az okostelefonok.

A témáról bővebben a Computerworld cikkében olvashat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.