Hirdetés
. Hirdetés

A notebook, ami fél-egy tonnát is kibír

|

Mit keres az IBM billentyűzete a Samsung noteszgépeiben? Cikkünkből kiderül!

Hirdetés

Ma mutatta be itthon új notebook-kínálatát a dél-koreai gyártó; sajtótájékoztatóján többek között a 20,9 milliméteres vastagságú Series 5 ultrabookjairól is lehullt a lepel. 14 hüvelykes változatban jelenik meg hazánkban, teljesítményét az Intel Core i5-2467M processzora, a 8 GB-ig bővíthető memória, a Diskeeper ExpressCache rendszer, valamint az AMD Radeon HD grafikus kártyája biztosítja. Az 5-ös sorozatú ultrabook bekapcsolás után 20 másodperc alatt üzemképes állapotba kerül, és mindössze 2 másodpercre van szüksége az alvó módból való „feléledésre”.

Samsung Series 2 laptop
Samsung Series 2 laptop
Míg az ultrabookok elsősorban - de nem kizárólag - az igényes, magas elvárásokkal rendelkező konzumer rétegnek készülnek, addig a Series 2, 4, 6 modellek a Samsung első üzleti notebookjai. Eddig ezen a téren nem mutatott túl sokat a dél-koreai gyártó, ám a szegmens meghódítására tett erőfeszítésének mértékét jól mutatja, hogy nem volt rest a legjobbtól kölcsönözni. Amint az a sajtótájékoztatón elhangzott, a vállalat a szabadalmi bejegyzések tekintetében világelső IBM-től licenceli noteszgépeinek billentyűzetét, így egyáltalán nem véletlen, hogy azok annyira - még a jól ismert kék „pöcökegér” is rákerült - hasonlítanak a Thinkpadekben találhatókra. A dél-koreai vállalat gyakorlatilag egy-az-egyben átvette a Kék Óriás designját - szerencsére, mondhatja az, aki már valaha is próbált Thinkpad billentyűzetet.

De ez közel sem minden, az új, kifejezetten üzleti szegmenst célzó Samsung laptopok mindegyike tartós, masszív bevonatot kapott megerősített zsanérokkal, ráadásul a billentyűzetük is cseppálló, így nem okoz nekik problémát a véletlenül kiömlő kávé.

A készülékek ellenállóképességét számos módon tesztelték a fejlesztés során. A Samsung DuraCase ProMG-vel felszerelt, magnéziumból készült Series 6 notebookok egy tonnás, a DuraCase Pro vázas Series 2 és 4 notebookok pedig fél tonnás megterhelést is elviselnek. Egy ember tömegét minden probléma nélkül kibírják - zárt állapotban -, amint azt a sajtótájékoztatón demonstrálták a Samsung képviselői.

A 2-es sorozat 14 és 15 hüvelykes, a 4-es sorozat 12, 14 és 15 hüvelykes, a 6-os sorozat pedig 14 és 15 hüvelykes változatokban, második generációs Intel Core i5/i3 processzorral, Nvidia vagy Intel HD videokártyával érkezik. A B2B modellek 300nit fényerejű, 16 millió színt megjeleníteni képes SuperBright kijelzővel rendelkeznek, amelyen a színek a hagyományos monitorokon megszokottnál 40 százalékkal élénkebbnek látszanak. A Samsung PowerPlus Battery Smart technológiája révén az újdonságok 1000 újratöltést követően is megőrzik akkumulátoruk eredeti kapacitásának 80 százalékát, így élettartamuk akár háromszor hosszabb lehet, mint más üzleti notebookoké.

Az üzleti notebookok áprilistól Magyarországon is kaphatók, áraik konfigurációtól függően változhatnak.

Az új üzleti notebook sorozat bevezetése részét képezi a Samsung üzleti megoldások felé történő nyitásának, amelynek köszönhetően a cég teljeskörű megoldást tud nyújtani üzleti partnereknek a klímáktól kezdve egészen a printerekig. A vállalatnak az IDC felmérése szerint 10,6 százalékos részesedése volt a 2011-es évben, ami hamarosan tovább nőhet, hiszen a fogyasztói készülékek után a Samsung 2012 áprilisától Magyarországon is elérhetővé teszi vállalati notebookjait.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.