Hirdetés
. Hirdetés

100 dolláros laptop-tablet hibrid

|

Az egykori úttörőből (erősen lemaradó) követő lett.

Hirdetés

Az OLPC (One Laptop Per Child) XO-1.75-es modellt szándékozik újratervezni, így varázsolva egy érintőképernyős készüléket, írták a nonprofit cég honlapján múlt héten. A következő verzió az úgynevezett XO Touch, fel lesz ruházva Tablet móddal, mely akkor is tiszta képet biztosít felhasználói számára, amikor tűz a nap.

XO laptop
XO laptop

Első generációs XO laptop - egykor úttörő volt, mára túlhaladt rajta a világ

A vállalat egy Tablet megalkotásán is dolgozik, XO-3 névvel, 8 inches kijelzővel bíró multi touch képességgel. Ezzel kapcsolatba az OLCP és a Neoncode aláírt egy közös egyezményt, amely biztosítani fogja az érintőképernyős technológiát az XO-3nak, így tollal és az ujjainkkal is kezelni tudjuk majd a készüléket. Feltéve, hogy elkészül, ugyanis a tervezéssel már így is késnek a vállalatnál, ami picit érthetetlen, hiszen semmi újítást nem hoznak a versenytársak eszközeihez képest.

A vállalat laptopjainak előnyeit, főleg az XO-1 és az XO-1.75 világszerte, 2.400.000 gyermek és tanár tapasztalhatja, állította egy blog bejegyzésében a cég.

A laptopok touch screenjei a tabletek elterjedése óta vannak feljövőben, és erre a Windows 8-as operációs rendszer is csak dobni fog, mivel az direkt a „touchos” készülékekre lesz szabva.

Az ötlet az érintőképernyős XO-1.75-ről már két éve megszületett, sőt korai prototípusok már tavaly el is készültek, azonban maga a kész eszköz eddig nem valósult meg. Ez részben valószínűleg annak köszönhető, hogy a touch technológia szoftverváltást is igényel, amivel meggyűlik a cég baja, legalábbis az eddigi tapasztalatok szerint…

Az XO Touch picit drágább lesz, mint a sima verziója. Kicsit nyugtalanító, hogy még a cégnél is kételkednek abban, mennyire lesz meggyőző a hibrid megoldás, mennyire lesz jól kezelhető egér/billentyűzet inputtal, illetve milyen minőségi lesz a kijelző érzékelése.

Én bízom a pozitív csalódásban, azonban egy biztos, a vállalatnak rengeteg munkája lesz az eszköz kiadásáig, aminek dátumát nem jelentették még be.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.